Yegor Oyekar

Den 3. hersker der tilsluttede sig KoYegor Zakhar. Stammede oprindeligt fra Hortell, hvor han sammen med sin kusine stod til at skulle overtage en del magt, hvilket de dog blev snydt for under et kup, og som resultat måtte flygte ud af Valrona. Siden mødte de KoYegor Zakhar og fik derefter generobret, hvad de retteligt mente var deres.

Under erobringen af Valrona indgik han et samarbejde med Albreva-elverne mod ikke at invadere dem, og fik dem til at bygge Dalgard-fortet under invasionen. 

Oyekars fald

Det siges at Oyekar omkom under det store slag i Hortell, hvor oprørerne vandt. På den store plads foran Aelias kirke, ramte Aelias lys ham som en søjle af ild der tilintetgjorde ham, da lyset passede gennem en klippesprække ude i havet.

Klippen kaldes idag Aelias Blik. En gang om året, hvor solens lys rammer præcis den rigtige plet foran kirken, hvor Oyekar døede, fejrer man byens befrielse. Denne begivenhed kaldes Aelias Dag

I Zayeval-troen

Oyekars generobring af Hortell står som symbol på Zayevalfolkets retmæssige krav på landet. Samtidig står det også som klart tegn på at Herksernes magt og styrke vil tildele folket deres land, og den grufulde skæbne der slutteligt tilfalder dem der ikke anerkender Zayevals ret. Oyekar er en skikkelse af hævn. 

Ud over det, repræsenterer Oyekar en magt indenfor den svære disciplin at manipulere folk der befinder sig på drømmeplanet 

Yegor Oyekar

Oyekars Krone TheTrine TheTrine