Enida

Dødens gudinde. Tager livet fra de, som ikke længere er det berettiget. Herskerinde over det liv som ikke længere er. 

En mørk mystik hænger over Enida, hvilket bla. er grunden til at man generelt ser meget dårligt på tilbedelsen af hende. Ingen Enida-troende har været i direkte kontakt med gudinden. Der findes beretninger om engang, hvor Enida talte til sine tilhængere men det fortaber sig efterhånden til det mytiske stof. 

Mere end nogen anden guddom, er Enida derfor udsat for meget forskellige tilhængere og tilbeden, og de grupper der dyrker ende varierer fra de mere stilfærdige grupper som blot dyrker accepten af døden, til meget mere mørke og destruktive grupper. Der er derfor heller ikke en samlet, organiseret dyrkelse af hende i verden.

På den ene eller den anden måde hylder hendes tilhængere den magt hun endegyldigt har over livet; intet kan i sidste ende undslippe hende. Hun rummer en sandhed langt højere end livet. 
Ingen Enida-troende har desuden været i direkte kommunikation med Enida.

Enida-dyrkelsen hos Albreva-elverne

Enida er blevet dyrket i en elverskikkelse efter gammel tradition. Efter de interne krige, er dyrkelsen faldet – man knytter Herskernes brug af nekromansi med hende.

I sin oprindelige dyrkelse har man bedt til Enida for at sørge for de afdødes sjæleliv. Døden er den naturlige følge af et langt, eller et kort liv, og en god forbindelse til Enida sikrer at sjælen farer naturligt videre. Enida kan vise sin vrede ved at holde sjælene fanget på det jordiske plan eller i andre substanser. Den efterladte krop, er de efterladte spor af sjælen, som dog ikke har andet med den at gøre, fra det øjeblik den bliver forladt.

 

Enida

Oyekars Krone TheTrine TheTrine